FAQ

Is Project Prikkeldraad een stichting?

Nee. Project Prikkeldraad is een eenmanszaak, gerund door Marian de Jong.

Wat kost het advies voor mijn stichting of vereniging?

De tarieven van Project Prikkeldraad zijn niet vastgelegd op de website. Elke vraag is weer anders en ik lever graag maatwerk, ook financieel gezien. Een adviesgesprek fondsenwerving of communicatie start bij €250,- incl. btw. Hiervoor hebben we een uitgebreid kennismakingsgesprek over de situatie van jouw stichting of vereniging en geef ik concrete tips. Ik doe ik onderzoek naar mogelijkheden en maak een lijst met fondsen die voor jullie relevant zijn. In het communicatietraject zorg ik voor één uiting of persbericht. Een eenmalig gesprek kost €50,- incl. btw. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Maakt Project Prikkeldraad winst?

Ja, Project Prikkeldraad is in principe een commerciële instelling. De rechtsvorm ‘sociale onderneming’ bestaat in Nederland nog niet. Wel heeft Project Prikkeldraad zich ten doel gesteld om winst te investeren in andere stichtingen die hulp nodig hebben. Ook hanteert zij maatschappelijke tarieven.

Werkt Project Prikkeldraad alleen?

Ondanks dat Project Prikkeldraad een eenmanszaak is, werkt ze zeker niet alleen. In samenwerking met andere ondernemers, stichtingen en vrijwilligers probeert ze haar doel te bereiken.

Voor welke doelgroep is het spel geschikt?

Het spel ‘prikkelen’ is bedoeld voor iedereen die zijn gezin, groep of bedrijf wil enthousiasmeren maatschappelijk betrokken te worden. Het is ook zeer geschikt voor middelbare scholen, jeugdgroepen van een kerk of sportverenigingen.

Waar kan ik het spel voor gebruiken?

Als je de hele versie van het spel speelt, kun je in één avond komen tot een concrete challenge. Met de challenge dagen jullie als groep jezelf uit om iets voor de wereld te doen. De kaarten met vragen en beelden zijn ook te gebruiken voor andere situaties. Denk aan intervisie met vrijwilligers of tijdens een themaweek over één van de onderwerpen.

Welke onderwerpen komen aan bod in het spel?

Er zijn heel veel maatschappelijke vraagstukken in de wereld. Ik heb ervoor gekozen om er vier in het spel mee te nemen: duurzaamheid, armoede, eenzaamheid en gelijke kansen.