Marian de Jong – Bestuurskundige en agoog

Maatschappelijke vraagstukken houden mij bezig. Denk aan eenzaamheid, armoede, duurzaamheid etc.

Als gedreven creatieveling met een sterk rechtvaardigheidsgevoel vind ik het moeilijk om te aanvaarden dat sommige problemen blijven bestaan. In de kern ben ik oplossingsgericht en wil ik ervoor zorgen dat het probleem verdwijnt. Maar vanuit mijn opvoeding en geloof weet ik dat we leven in wereld die niet perfect is.

Voor mij is het daarmee niet klaar. Ik zie dat er veel wordt gedaan door bevlogen uitvoerders waar de mensen achter het probleem profijt van hebben. Ook zijn er beleidsmakers die vanuit hun expertise en passie werken aan goede oplossingen. Helaas vinden beleidsmakers en de professionals in de praktijk elkaar niet altijd. Ik kan de verbindende schakel zijn tussen deze twee werelden.

Dit ben ik ook

Creativiteit is een groot onderdeel van mij, het is een rode draad in mijn leven. Ik ben vaak in de weer met naald en draad, kwasten en verf of gewoon pen en papier. Ik heb een passie voor het vertellen van verhalen en deel deze graag door ze op te schrijven of te zingen en spelen. Met creativiteit kan ik kleur geven aan mijn eigen leven en dat van een ander. Het is een belangrijk onderdeel van hoe ik werk en het maakt dat ik graag buiten de lijntjes kleur.