Marian de Jong – bestuurskundige en agoog

Maatschappelijke vraagstukken houden mij bezig. Denk aan eenzaamheid, armoede, duurzaamheid…

Als gedreven creatieveling met een sterk rechtvaardigheidsgevoel vind ik het moeilijk om te aanvaarden dat sommige problemen blijven bestaan. In de kern ben ik oplossingsgericht en wil ik ervoor zorgen dat het probleem verdwijnt. Maar vanuit mijn opvoeding en geloof weet ik dat we leven in wereld die niet perfect is.

Voor mij is het daarmee niet klaar. Ik zie dat er veel wordt gedaan door bevlogen uitvoerders waar de mensen achter het probleem profijt van hebben. Ook zijn er beleidsmakers die vanuit hun expertise en passie werken aan goede oplossingen. Helaas vinden beleidsmakers en de professionals in de praktijk elkaar niet altijd. Ik kan de verbindende schakel zijn tussen deze twee werelden.

Het logo

In het logo van Project Prikkeldraad zie je een schaar die een stuk prikkeldraad doorknipt. Het logo past bij mij. Ik kan de gevestigde orde soms laten schudden door mijn nuchtere en creatieve kijk op zaken. Altijd met als doel om tot betere samenwerking te komen en in dienst te staan van de mensen achter het probleem.