Gastles Politiek & Debat

In de gastles Politiek & Debat gaan we met name in op politiek in de stad en richten we ons op debatteren. Het doel van de les is om inzicht te krijgen hoe de gemeentepolitiek werkt en hoe jij zelf invloed kunt hebben in jouw stad. We hebben het bijvoorbeeld over de taken van een burgemeester, we bespreken wat een gemeenteraad doet en gaan in op hoe verkiezingen werken. Ook gaan we met elkaar een echt debat voeren en proberen we de ander te overtuigen van ons standpunt. Hierbij richten we ons op een goede onderbouwing van het standpunt, dus: waaróm heb je een bepaalde mening? Ook leren  we om goed naar elkaar te luisteren en een andere mening dan die van onszelf te respecteren. Bij deze gastles kan het slotdebat uitgebreid worden tot een wedstrijd waarin meerdere klassen of zelfs meerdere scholen meedoen. Het volledige lespakket ziet er als volgt uit:

  • Inleiding lokale democratie: wat jij kunt veranderen in jouw stad.
  • Debatles(sen)
  • Bezoek aan de lokale gemeenteraad (let op, dit is vaak ’s avonds)
  • Slotdebat (met andere klassen of zelfs andere scholen)

Vanaf september 2016 besteden we extra aandacht aan de landelijke verkiezingen op 15 maart 2017. Voor meer informatie klik hier.

Kosten gastles politiek en debat

De gastles politiek & debat kan op meerdere manieren worden afgenomen. We passen graag ons lesaanbod af op uw specifieke vraag.

Voor een vrijblijvende offerte, neem contact met ons op. Project Prikkeldraad denkt graag met u mee. Als u dit thema interessant vindt, maar het toch anders wilt invullen, kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

//